Webinar „Znaki towarowe – użyteczne narzędzie w strategii przedsiębiorstwa”

Fundacja JWP oraz partnerzy projektu Rzecznicy Talentów zapraszają na webinar pt. „Znaki towarowe – użyteczne narzędzie w strategii przedsiębiorstwa”, który odbędzie się 23 listopada o g. 16:00. Webinar poprowadzi Magdalena Maksimowska, rzecznik patentowy, ekspert ds. znaków towarowych w Polsce i Unii Europejskiej.

Znaki towarowe towarzyszą nam wszędzie każdego dnia. Natykamy się na nie na produktach, w domu, w sklepie, w internecie czy w mediach. W przedsiębiorstwach znaki towarowe nierzadko należą do jednych z najcenniejszych zasobów. Odpowiednia ochrona i zarządzanie znakami towarowymi pozwalają zbudować identyfikację produktu, wyróżnić się na rynku i zdobyć przewagę nad konkurencją.

Podczas webinaru porozmawiamy w szczególności o tym:

• Co to jest znak towarowy?
  • Jakie są rodzaje znaków towarowych?
  • Jakie funkcje pełni znak towarowy?
  • Co daje nam prawo wyłączne na znak towarowy?
  • Gdzie można chronić znaki towarowe?
  • Jak planować strategię przedsiębiorstwa z wykorzystaniem znaku towarowego?

O g. 17:00 zaplanowany jest czat, czyli czas na pytania do prowadzącej, a następnie chętni będą mogli wykonać krótki test sprawdzający wiedzę.

Na wydarzenie trzeba się zarejestrować: webinar „Znaki towarowe – użyteczne narzędzie w strategii przedsiębiorstwa”

Skontaktuj się z nami

Nie ma nikogo w tej chwili na Chacie. Ale możesz wysłać do nas maila, a my skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.

Pytania, problemy lub wątpliwości? Chcielibyśmy Ci pomóc!

Kliknij przycisk ENTER, aby wysłać