Własność intelektualna dla najmłodszych

Fundacja JWP Pomysł | Patent | Zysk we współpracy z Publicznym Gimnazjum nr 3 w Siedlcach.  „Bądź oryginalny! Nie kopiuj! – ABC własności intelektualnej” przeprowadziła projekt edukacyjny dla młodzieży szkolnej, którego celem było przybliżenie tym najmłodszym tematyki z zakresu własności intelektualnej, jak również propagowanie innowacyjności i przedstawienie korzyści płynących z ochrony wytworów działalności twórczej.

Pierwszym etapem projektu były warsztaty w siedzibie Fundacji JWP dla grupy uczniów i nauczycieli, którzy przyjechali z Siedlec. Zajęcia poprowadziły z ramienia Fundacji JWP Dorota Rzążewska, Sylwia Błażej-Sosnowska, Urszula Nowak i Anna Kupińska. Szkolenie objęło kwestie dotyczące ochrony praw autorskich i pokrewnych, wynalazków i wzorów użytkowych, znaków towarowych i wzorów przemysłowych oraz domen internetowych.

Kolejny etap projektu odbył się 24 kwietnia br. w Siedlcach podczas obchodów Światowego Dnia Własności Intelektualnej. Przyjęliśmy formę interdyscyplinarnego wydarzenia, podczas którego grupy robocze stworzone przez młodzież i nauczycieli przeszkolonych przez Fundację JWP, zaprezentowały pozostałym uczniom i zaproszonym gościom zdobytą wiedzę.

Mamy nadzieję, iż w niedługim czasie będziemy mogli przekazać Państwu informacje o ciągu dalszym naszej działalności dotyczącej edukacji najmłodszych w zakresie ochrony własności intelektualnej i przemysłowej.

Skontaktuj się z nami

Nie ma nikogo w tej chwili na Chacie. Ale możesz wysłać do nas maila, a my skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.

Pytania, problemy lub wątpliwości? Chcielibyśmy Ci pomóc!

Kliknij przycisk ENTER, aby wysłać