Czy każde logo może być znakiem towarowym?
Pokaż na mapie
Data i Godzina: 2017-01-17 | 10:00 - 11:30
Miejsce: Kancelaria JWP Rzecznicy Patentowi, ul. Żelazna 28/30, 00-833 Warszawa
Dla kogo:

Graficy, twórcy identyfikacji wizualnej, przedstawiciele agencji marketingowych/reklamowych/brandingowych.

Opis:

Fundacja JWP, kancelaria JWP Rzecznicy Patentowi, Stowarzyszenie Twórców Grafiki Użytkowej, Polskie Stowarzyszenie Marketingu oraz magazyn "Grafmag" serdecznie zapraszają na bezpłatne warsztaty pt. "Czy każde logo może być znakiem towarowym". Warsztaty te rozpoczynają cykl szkoleń z zakresu ochrony własności intelektualnej, który jest adresowany do grafików, twórców identyfikacji wizualnej, przedstawicieli agencji marketingowych/reklamowych/brandingowych (pełna lista szkoleń w ramach całego cyklu).

warsztaty

Prelegenci:

Dorota Rzążewska, krajowy i europejski rzecznik patentowy oraz radca prawny

Program:
  • O czym należy pamiętać tworząc logo firmy, aby mogło być znakiem towarowym?
  • Czym jest znak towarowy dla Klienta?
  • Dlaczego nie wszystkie oznaczenia można zarejestrować?
  • Czemu służy badanie znaku w procesie tworzenia identyfikacji wizualnej?
  • Studium przypadku
Warunki uczestnictwa:

Rejestracja na szkolenie jest już zamknięta. W przypadku w rezygnacji z seminarium prosimy o przesłanie informacji na adres fundacji: fundacja@jwp-fundacja.pl (rejestrując się na szkolenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla potrzeb szkoleniowych Fundacji JWP z siedzibą w Warszawie przy ul. Żelaznej 28/30, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych - Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).