Inauguracja projektu „Rzecznicy Talentów” wraz z prelekcją „Rola rzecznika patentowego we współczesnym świecie innowacji”
Pokaż na mapie
Data i Godzina: 2017-10-26 | 16:00-17:30
Miejsce: Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej, sala nr 300 (III piętro), ul. Koszykowa 79, 00-001 Warszawa
Dla kogo:

Uczestnicy projektu "Rzecznicy Talentów - III edycja"

Opis:

Już 26 października odbędzie się inauguracja projektu "Rzecznicy Talentów". Pierwsze spotkanie zaplanowano w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej, ale będzie też transmitowane na żywo w internecie dla wszystkich zainteresowanych.

„Rzecznicy Talentów” to projekt Fundacji JWP mający na celu popularyzację wiedzy z zakresu ochrony własności intelektualnej i przemysłowej wśród studentów, doktorantów i młodych pracowników naukowych uczelni wyższych, a także promujący zawód rzecznika patentowego.

Projektowi towarzyszyć będzie „Konkurs o staż”. Aktywni uczestnicy projektu mają szansę wygrać płatny, 3-miesięczny staż w jednym z biur Kancelarii JWP Rzecznicy Patentowi, w Warszawie, Gdańsku, Krakowie lub Wrocławiu dający możliwości praktycznego przyjrzenia się pracy specjalistów do spraw ochrony własności przemysłowej.

Więcej informacji: projekt "Rzecznicy Talentów".

Prelegenci:
  • Dorota Rzążewska - krajowy i europejski rzecznik patentowy, radca prawny, wspólnik zarządzający JWP Rzecznicy Patentowi, mediator w sprawach własności intelektualnej
  • Adam Trawczyński - aplikant rzecznikowski
Program:
  • Czym jest innowacja we współczesnym świecie?
  • Co to jest własność intelektualna a co to własność przemysłowa?
  • Czy można zabezpieczyć swoje pomysły tak, by czerpać z nich korzyści?
  • Kto to jest rzecznik patentowy i jaką rolę pełni w ochronie innowacji?
  • Czym się różni krajowy rzecznik patentowy od europejskiego rzecznika patentowego?
  • Czy warto zostać rzecznikiem patentowym i kto nim może zostać?
  • Dlaczego warto wziąć udział w projekcie Rzecznicy Talentów?
Warunki uczestnictwa: